fbpx

Festlokaler

Bröllop på era egna villkor

Vigsel i Sätra Brunns kyrka

Sätra Brunns kyrka är en rappad träkyrka med stort och luftigt inre. Den blev klar 1863 och rymmer hela 600 personer. Kyrkan har också en unik orgel, 5037 som skänktes av en brunnsgäst 1867. Kyrkan är privat och ägs av Sätra Brunn. Den tillhör inte någon församling inom Svenska kyrkan, däremot samarbetar vi med Kumla, Tärna och Kila församling när det gäller präst och kantor.

Vigsel utomhus

Sätra Brunns många parker och gläntor skapar rum för en romantisk utomhusvigsel. Här gör vi ordning med vigselbord, blommor och enklare stolar. Kostnad för kantor eller vigselförrättare tillkommer.

Festlokaler

Våra festlokaler kan endast hyras med middag och dryck från vår restaurang.

Kalsenius matsal 100 personer

Vår mest populära festlokal och matsal sommartid, som ingår i våra Bröllopspaket. Matsalen byggdes 1782 som en första klassens matsal för brunnsgästerna. Den inbyggda glasverandan mot Persparken bidrar till den sekelskiftes romantiska miljön. Linnedukar, kandelabrar och murgröna skapar förutsättningar för en fantastisk middag och fest.
Efter middagen omvandlas lokalen till festlokal av vår personal och festen fortsätter.

Societetshuset 100 personer

Önskar ni en separat lokal att ha festen i rekommenderar vi Societetshuset som kan användas året runt. Det vackra Societetshuset vid Persparken är varsamt renoverat och påminner om gamla tiders teatrar. Här finns en liten scen som lämpar sig för alla möjliga skådespel och musikuppträdanden. Välkomstdrinken kan med fördel avnjutas i den vackra parken utanför om vädret tillåter men här finns även gott om sällskapsutrymmen och en liten glasveranda.

Stora Rummet

Stor och luftig festlokal med synliga takbjälkar som inrymmer upp till 200 personer. Lämpar sig för både middag och dans!

Tillbaka till Fest & Bröllop

Lisa Johanson
Sist ändrad: måndag 28 oktober, 2019
Publicerad av: Lisa Johanson
E-post: info@satrabrunn.se
Telefon: 0224-54600