fbpx

Frågor och svar om Coronakrisen

Här har vi samlat frågor och svar på de vanligaste frågorna vi får just nu.

Varför stänger ni tisdag – torsdag?

Vi har många avbokningar, framförallt från företag som avbokar sina konferenser, av äldre som är rekommenderade att hålla sig hemma, men också andra gäster som är oroliga för sin hälsa. Vi kan inte stå med tomma lokaler och vara fullt bemannade, vårt företag klarar inte av det ekonomiskt. Nu får vi stöd av staten för korttidspermittering av personal, och då tar vi emot den hjälpen.

Hur länge ska ni hålla stängt på vardagarna?

Det vet vi inte i nuläget. Förhoppningsvis handlar det bara om några veckor eller som längst till sommaren. Vi vågar inte utlova något eftersom läget i samhället ändras från dag till dag och timme till timme.

Varför håller ni öppet i helgerna?

Det är huvudsakligen i veckorna som avbokningar sker, på helgerna är det fortfarande rätt så många som vill komma iväg på en spavistelse och vi tar gärna emot gäster i en mindre, anpassad kostym. Vi har begränsat antalet vi tar emot till cirka 50 personer per dygn.

Jag har bokat hos er en dag då ni kommer ha stängt, vad händer med det?

Vi kommer snarast att kontakta alla som bokat vistelse, middag, dagspa med mera som påverkas av de ändrade öppettiderna och hitta en lösning som passar bäst i varje situation. Det är en hel del människor vi ska hinna få tag på, men räknar med att vi ska hinna nå samtliga under vecka 13 eller senast före 4 april.

Varför kan ni inte ha öppet i badhuset/gymmet i veckorna?

För att ha badhuset öppet behövs mycket personal, många fler än våra gäster ser. För att kunna dra ner på bemanning måste vi tyvärr stänga badhuset några dagar i veckan tills vidare.

Hur blir det för oss med klippkort på badet, får vi bada på helgerna?

Vi har allmänbad fredagar kl 9-12, det fortsätter vi med under denna period. På helgerna är badet endast för våra boendegäster. Det gäller även under denna speciella period, då antalet gäster som vi tar emot på helgerna är begränsat i sitt antal.

Får vi träna i gymmet på helgerna?

Ja, välkomna de tider vi har öppet: Fredag 8-20, lördag 9-20 och söndag 9-16.

Jag har betalt för ett gymkort som gäller ett helt/halvt år, hur gör ni med det?

Vi planerar att förlänga era kort med motsvarande tid som stängningen påverkat ert kort. Detta kommer att ske i efterhand, när vi vet hur länge stängningen varat. Vi tror och hoppas ju att det bara blir några veckor. Men blir det längre än så, så kan det bli en annan hantering.

Vad gör ni annorlunda nu för att anpassa er till Corona?

Vi redogör för alla åtgärder här. Det handlar om allt från utökad städning och personlig hygien, till ändringar i matsal, behandlingar och en begränsning i hur många gäster vi tar emot.

Kan ni garantera att man inte blir smittad av Corona hos er?

Nej, det kan vi inte garantera. Däremot har vi vidtagit ett antal olika åtgärder, som du kan läsa om på vår hemsida, för att minimera sprittsmidning så mycket som möjligt.

Är inte risken stor att bli smittad av Corona i er bassäng eller bastun?

Enligt de sakkunniga vi talat med så är inte risken större i bassängen än någon annanstans, tack vare kloret. Virus klarar sig inte i temperaturer över 60 grader, och tycker inte om varm torr luft, därför är risken inte heller större i vår torrbastu som håller ca 70 grader. Däremot har vi tills vidare stängt ångbastun.

Hur kan ni garantera att er personal inte sprider smitta?

Det kan vi inte garantera, men vi har en tydlig policy som säger att vid minsta lilla sjukdomssymtom så ska vi hålla oss hemma. Om det har hänt? Jajamen, flera stycken har blivit hemskickade med en begynnande förkylning, utan att ens vara riktigt förkylda. Vi är stenhårda på detta. Vi har också tydliga instruktioner om utökad handhygien och andra riktlinjer gällande hygien och renhållning.

Hur kan ni garantera att andra gäster inte är smittade?

Det kan vi inte garantera, men vi uppmanar våra gäster att endast komma till oss om man känner sig fullt frisk. Av den anledningen har vi också lättat på avbokningsvillkoren så att man får full ersättning även om man avbokar sent p g a sjukdomssymptom.
Vi har även en tydlig policy att avvisa gäster vid minsta lilla sjukdomssymtom, och så har också skett vid något tillfälle. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för egen del, nämligen att vid minsta lilla sjukdomssymtom ska man hålla sig hemma.

Ni utför fortfarande spabehandlingar, är inte det en ökad smittorisk?

Vi har gjort vissa förändringar i behandlingsutbudet, så att vi t.ex. inte är i eller nära ansiktet på någon längre. Terapeuten spritar sina händer före och efter varje gäst, och ber gästen att göra detsamma innan behandling påbörjas. Mellan varje gäst desinficeras också alla ytor som förevarande gäst kommit i kontakt med. Enligt alla myndighetsrekommendationer så är god handhygien och renhållning det absolut bästa sättet att komma till rätta med smittospridning.

Avvisar ni människor över 70 år nu?

Nej det gör vi inte. Vi är inte poliser och har inte till uppgift att hantera människor som inte hörsammar myndigheternas rekommendationer

Ni pratar om säkrare konferenser på er hemsida?

Det stämmer, vi kan ta emot konferenser i veckorna under särskilda former. Med det menar vi att de kan husera i ett eget hus och få sin mat serverad där.

Vad händer om situationen i samhället förvärras? Finns det risk för att ni kommer stänga för gott då?

Det kan inte vi svara på, men inget besöksmål klarar ju att hålla stängt en längre period. Vi behöver intäkter för att klara av våra fasta kostnader, så det är självklart oroande om situationen förvärras.

Hur blir det med påskbuffén?

För att minska smittspridning kommer vi att erbjuda en 3-rätters påskmeny istället. Vi lovar att det inte blir sämre än påskbuffén!

Hur blir det med ert midsommarfirande?

Det vet vi inte än. I nuläget är det förbjudet med folksamlingar över 500 personer, och eftersom vårt midsommarfirande drar cirka 6000 personer så är det för närvarande inte tillåtet. Om läget förbättras till slutet av april så finns det en chans för att vi hinner förbereda oss och genomföra midsommar som vanligt. Dröjer det längre än så är det tveksamt om vi hinner med alla förberedelser.

Hur blir det med sommarpubarna och konserterna?

Det vet vi inte än. Vi räknar med och hoppas att de blir av, och att vi i värsta fall får införa en begränsning i antalet besökare. I nuläget är det förbjudet med folksamlingar över 500 personer, och även om det är en fördel hos oss att det är utomhus, så gäller fortfarande 500 som maxantal. Arrangören kommer att meddela alla som köpt biljett om det kommer att bli fråga om inställda konserter.

Saknar du svar på någon fråga? Maila till oss så svarar vi så snabbt vi kan! info@satrabrunn.se

Tel. 0224-546 00

Lisa Johanson
Sist ändrad: tisdag 24 mars, 2020
Publicerad av: Lisa Johanson
E-post: info@satrabrunn.se
Telefon: 0224-54600