fbpx

Drick källvatten direkt från källan

Prova vårt vatten direkt från källan!

I Brunnshuset springer Trefaldighetskällans vatten upp dygnet runt, året runt. Vi tillhandahåller pappmuggar så du kan prova vattnet direkt från källan. Det mineralrika vattnet i dess ofiltrerade form har mycket smak av framförallt järn.

Under 1700- och 1800-talen samlade man i Brunnshuset för att ”dricka brunn” . Man kunde bli ordinerad att dricka upp till åtta liter vatten om dagen för att hamna i ”sunda vätskor” som det kallades. Idag skulle vi knappast rekommendera någon att dricka 8 liter vatten…

Vi vill gärna berätta med stolthet att Sätra Brunns vatten är klassat och godkänt av Livsmedelsverket (med samma länk som på sidan https://satrabrunn.se/om-oss/vart-vatten/som ) som Svenskt Naturligt Mineralvatten, vilket endast nio källor i Sverige har godkänt för. I filtrerad form är Sätra Brunns vatten mycket gott och detta vatten strömmar i alla kranar på Brunnen – här badar vi alltså i renaste mineralvatten!

Vi tappar vårt naturliga mineralvatten på flaska, stilla eller lätt kolsyrat. Det uppskattas mycket av våra gäster och flaskorna finns att köpa med sig hem i receptionen och i Café Broarne.

Tlf. 0224-546 00

Lisa Johanson
Sist ändrad: tisdag 21 juni, 2022
Publicerad av: Lisa Johanson
E-post: info@satrabrunn.se
Telefon: 0224-54600