fbpx

Vi har funnits i 300 år

Vi tänker finnas i minst 300 år till!

Sedan november 2002 ägs och drivs anläggningen av en ekonomisk förening med 15 medlemmar, som utan avkastningskrav vill bevara och utveckla kulturskatten Sätra Brunn.

Den 1 juli 2010 ombildade vi vår organisation till en koncern som till att börja med består av två aktiebolag – Sätra Brunn Hälsobrunn AB (SBHAB) och Sätra Brunn Resort AB (SBRAB).

SBHAB är den formella ägaren till fastigheten och inventarierna, medan hotell, konferens och spa bedrivs av SBRAB. Anläggningen består idag av 110 hus, byggda från år 1702 och fram till 1994 på ett område av 60 hektar mark och 80 000 kvm park som består av fem parker.

Vår affärsidé

För människor som behöver stoppa tiden för att sätta fart på tanken erbjuder Sätra Brunn en oas i nutiden. En plats för återhämtning, möten och nytänkande, där helhetssynen på människan är genomgående. Våra ledord är: Läkande- Lärande- Skapande.

Vår miljöpolicy

Sätra Brunn ska utifrån sin historiska tradition fortsätta att värna om individens hälsa, bevara Sätra Brunns unika byggnadskultur samt sträva efter ett ekologiskt hållbart samhälle. Sätra Brunn ska vara en plats som ger dess besökare och medarbetare upplevelser i och insikter om hälsa, kultur och de ekologiska sambanden. Företaget ska i utvecklandet av läkande, lärande och skapande samt i sin affärsutveckling och investeringar låta det ekologiska perspektivet ha en central plats. Det ekologiska tänkandet ska genomsyra all verksamhet.

Hos oss står tiden inte stilla

På Sätra Brunn arbetar vi med att bevara och utveckla ett kulturarv. Som besökare och gäst hos oss vill vi ge dig en upplevelse som är väl förankrad i vår historia. En historia som går tillbaka till 1700-talet. Här står tiden inte stilla. Varje dag bygger vi vidare på kulturarvet, det som händer i dag är en del av morgondagens kulturarv. Vi försöker göra så små ekologiska fotspår som möjligt för att Sätra Brunn ska vara en plats att besöka även för våra barnbarn och barnbarnsbarn.

Välkommen att bli vår gäst!

Lisa Johanson
Sist ändrad: fredag 5 april, 2019
Publicerad av: Lisa Johanson
E-post: info@satrabrunn.se
Telefon: 0224-54600