fbpx

Så vårdar vi kulturarvet

Så vårdar vi kulturarvet

Brunnen vi ärvde

Sätra Brunn är en del av Sveriges historia och är ett av Sveriges Riksintressen. Här har människor i alla samhällsklasser samlats för att må bra i över 300 år, och vi för stolt den traditionen vidare.
Men trots att historien är så levande på Brunnen vägrar vi göra oss själva till ett museum. För Sätra Brunn är i högsta grad ett levande företag med stor framtidstro och som oavbrutet utvecklas.

Vi har stor respekt för vår historia, och den renovering vi genomför görs med varsam hand och under överinseende av såväl Länsstyrelsen, Riksantikvarieämbetet som våra egna engagerade ägare.

Vi har de senaste åren rustat bland annat Brunnshuset, Glas Badhus, Fribergers badhus samt gamla kontoret. Delägare, personal och Sätra Brunns Vänförening hjälpts åt att renovera staket, verandor, klockstapeln m.m. Många bybor har hjälpt oss med både det ena och det andra. Vi har fått ekonomiskt stöd från Kungafonden för att måla om fasaden till Affären där Skapande Händer håller till och Länsstyrelsen har beviljat stöd för att renovera skorstenen vid gamla maskinhuset.

Vi är stolta över vår Brunn, och vi är övertygade att den kommer att finnas kvar i minst 300 år till!

Sätra Brunn
Sist ändrad: fredag 6 augusti, 2021
Publicerad av: Sätra Brunn
E-post: info@satrabrunn.se
Telefon: 0224-54600