fbpx

Utflykter i närområdet

Här finns mängder av utflyktsmål och evenemang samlade för alla smaker

I vårt närområde finns en mängd intressanta platser att besöka och aktiviteter att prova på. Här nedan listar vi bara några.

Vi rekommenderar också en titt på Destination Salas och Hälsodestination Svartådalens hemsidor.

Cykel

Blir det cykelsemester i år? Sala kommun erbjuder en fantastisk natur att upptäcka med cykel! Längre och kortare slingor med olika inriktningar finner du i Salas cykelfolder här.

Knektleden är en 7 km lång MTB led i Silvergruvans historiska landskap. Läs mer om Knektleden här

Sätra Skidstadion

3 km från Sätra Brunn finns Sätra Skidstadion med en fin anlagd slinga för längdskidåkning och rullskidor. Slingan löper på 1, 5 km och 2,6 km och är upplyst. Se aktuell spårinformation på skidspar.se

Guidade turer i Sala

I sommar anordnas guidade turer i Salas regi. Vi hjälper gärna till att boka och planera era utflykter om ni vill. Klicka och läs mer om de olika turerna!

Stadsvandring genom Bergsstaden Sala

Kanotturen

Sala stadspark och lekpark

Stor, härlig lekpark med intilliggande minigolfbana och café. Väl värt ett besök om ni har barn med er! Läs mer: www.barnistan.se/sala

Sala Silvergruva

Sala Silvergruva ligger 15 min bilfärd från Sätra Brunn och erbjuder aktiviteter för både barn och vuxna. I över 800 år bröts silver i trakten kring Sala och Sala Silvergruva räknades en gång i tiden till en av världens fem viktigaste silverfyndigheter. Läs mer: www.salasilvergruva.se

Svartådalen

Svartådalen ligger 20 min bilfärd från Sätra Brunn i Västerfärnebo. Svartådalen är ett natur- och kulturområde som erbjuder ett rikt djur- och fågelliv och möjligheter till att vandra, cykla, paddla, rida och fiska.
Läs mer: www.svartadalensbygdeutveckling.se och www.svartadalen.com

Edens Garden

Småskaligt boende, friluftsaktiviteter, guidade turer och återhämtning på landet! Charmigt och genuint i en lugn och avskild miljö.
Läs mer: www.edensgarden.se

Hälleskogsbrännan

Hälleskogsbrännan är en del av det område som drabbades av den stora skogsbranden sommaren år 2014. 2015 bildades ett naturreservat och här kan du på nära håll uppleva följderna av skogsbranden och se hur naturen återhämtar sig och livet återvänder.

I Hälleskogsbrännan kan du följa den spännande förändringen i naturen som kommer att pågå under många år framöver. Vid naturreservatets tre olika entréer finns information om besöksmål och hur du kan nå dessa på markerade stigar. Här finns flera olika stigar, rastplatser, grillplatser, ett utkikstorn och andra besöksanordningar. På flera ställen kan du ta dig fram med barnvagn och rullstol.

Läs mer: www.svartadalen.se/besoksmal/halleskogsbrannan/

Norrängens Alpacka- Bed & Breakfast

Norrängens Alpacka föder upp fina och friska alpackor till både avels- och sällskapsdjur.
Avkoppling möter äventyr i en lugn, imponerande, miljövänlig och lantlig omgivning. Guidade visningar från maj till september.
Läs mer: www.norrangen.com

Sala Heby Golfklubb

Naturskön träning på golfbanan! 9-håls pay-and-play bana och 18-håls bana ger ordentlig utmaning. På området finns både kiosk och restaurang.
Se hemsidan för öppettider: www.salagk.se

Skultuna Fabriksbutiker

Messingsbruket i Skultuna lockar många turister varje år med sitt museum, outlet-butiker och café. Dessutom finns hantverksbutiker, loppisar mm på området.
Läs mer: www.skultunafabriksbutiker.se

Måns Ols

Måns Ols Värdshus ligger i utkanten av Sala vid sjön Långforsen och erbjuder god mat eller fika med en fantastisk utsikt över sjön.

Här finns en härlig badplats med hopptorn. Badet är barnvänligt och långgrunt med sandstrand.

När isen har lagt sig på Långforsen och tjockleken är tillräcklig spåras det upp dubbelspår runt sjön för skidåkning samt ett stråk för de som vill åka långfärdsskridskor. Sträckningen runt Långforsen är ca 7 km.

Läs mer: www.mansols.se/

Sätra Brunn
Sist ändrad: torsdag 11 maj, 2023
Publicerad av: Sätra Brunn
E-post: info@satrabrunn.se
Telefon: 0224-54600