fbpx

Middag med 1700-tals meny 15-18 augusti

Restaurang Skogsgården
hakar på 1700-tals temat och erbjuder en 3-rätter meny komponerad utifrån Sätra Brunns 1700-tals menyer.

Serveras torsdag-lördag från kl 18. Förrätten serveras som buffé, därefter ingår en av varmrätterna och en av desserterna nedan.
Pris: 650 kr/person. Förboka gärna, drop in i mån av plats.

Förrätt:

Köket serverar delar av det populära Brännvinsbordet som hade sin storhetstid under 1700-talet såsom bröd, smör, ost, stekt strömming och sill.

Det bjuds även in till att smaka på av Brunnens aladåb och tidsenlig köttbuljong med spaltklimp.

Varmrätter:

  •  Stekt gösfilé, fiskad på gammaldags vis med garn. Serveras med kräftsmör, sparris och citron
  • Långkokt oxkind med rovmos och glaserade morötter. Toppas med den älskade krydd- och läkeväxten persilja
  • Rödbetsplättar med ”Bullapotatis” (kardemummapotatis a la Cajsa Warg) , rostade hasselnötter & krispigt kål

Desserter:

  • Körsbärskaka med chokladglass, honung &kanel
  • Inkokta päron med ingefära & citron, serveras med snömos smaksatt av vanilj
  • Konfekttallrik med frukt, marsipan, marmelad & choklad

Boka på tel. 0224-546 00

Sätra Brunn
Sist ändrad: torsdag 15 augusti, 2024
Publicerad av: Sätra Brunn
E-post: info@satrabrunn.se
Telefon: 0224-54600